Ieder verhaal is een mooie uitdaging

Alles begint met een woordIk ben in 1962 geboren in het Brabantse Veldhoven, opgegroeid in Eindhoven, wereldburger geworden in Rotterdam. Sinds 2006 ben ik terug op zandgrond, maar dan in Overveen, bij Haarlem. Mijn volwassen dochters staan stevig op eigen benen; met mijn man deel ik de liefde voor het schrijven en het maken van fietstochten. Samen zijn we peetouders van een 18-jarig meisje in Ecuador.

In Tilburg ben ik opgeleid tot journalist. Ik haalde in 1985 mijn diploma en werkte achtereenvolgens als bedrijfsjournalist bij de Rotterdamse politie en als verslaggever/presentator bij Omroep Brabant in Eindhoven. In 1990 nam ik daar ontslag en ging drie maanden reizen door Latijns-Amerika.

Na terugkomst richtte ik Zegge & Schrijve op. In de naam zit de combinatie van radio maken en schrijven. De eerste jaren werkte ik freelance voor Radio West. Later kreeg het schrijven de overhand.

Zegge & Schrijve bestaat inmiddels 28 jaar. Nog steeds ben ik overtuigd freelancer en ondernemer. Ik houd van de afwisseling in mijn werk en van de uitdaging om nieuwe opdrachten tot een goed einde te brengen. Ik schrijf graag over mensen en over duurzaamheid, maar ook zakelijke teksten zijn bij mij in goede handen. Net als teksten voor websites en digitale nieuwsbrieven.

In 2018 startte ik een nieuw communicatiebureau, samen met Berend van Zeggeren: Helder en Duidelijk. Wij werken –  samen met een team communicatieprofessionals – aan grote opdrachten voor uiteenlopende opdrachtgevers. Ons hart ligt bij maatschappelijke vraagstukken, zoals klimaatadaptatie, de energietransitie, duurzaamheid en sociale cohesie.

Levensverhalen, cursussen en workshops

Sinds een aantal jaren schrijf ik levensverhalen en daar krijg ik veel energie van. Ieder levensverhaal is een mooie uitdaging. De diepgaande interviews, de vaak ontroerende anekdotes, het graven in de geschiedenis, het glimmende boek dat uiteindelijk bij de opdrachtgever ligt: het is eervol en dankbaar werk. Omdat ik mijn kennis en ervaring graag deel, geef ik schrijfcursussen en workshops. En ik treed op als coach voor mensen die dromen over een eigen boek.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact met me op. Ik kom graag vrijblijvend kennismaken.