Iedereen heeft een verhaal te vertellen

Verhalen schrijven onder leiding van schrijfcoach Ria de Wit

Verhalen zijn zo oud als de mensheid. Vanaf het moment dat mensen konden spreken, tienduizenden jaren geleden, hebben ze elkaar verhalen verteld. Om ervaringen te delen, herinneringen op te halen of kennis over te brengen. Pas veel later, zo’n vijfduizend jaar geleden, ontstond het schrift. Sindsdien blijven verhalen bewaard op (voorlopers van) papier.

Het vertellen van verhalen zit ons in het bloed. Sluit je ogen en denk aan jezelf toen je tien jaar was. Er doemt onmiddellijk een verhaal op. Zo’n verhaal bestaat uit scènes, emotie, sfeer, misschien wat dialoog. Je zit er middenin, kunt het bijna vasthouden. En dan vervliegt het weer.

Tenzij je het opschrijft. Of laat opschrijven, door mij. Het is mijn passie om verhalen vast te houden, zodat ze niet verdwijnen. Dat kunnen levensverhalen zijn, of verhalen over bedrijven en organisaties. Storytelling is een beproefd middel om aan anderen te laten zien wat je werkelijk doet. Je bent meer dan het product of de dienst die je levert. Jij bent jouw verhaal.