Over Ria

Alles begint met een woordIk ben in 1962 geboren in het Brabantse Veldhoven, opgegroeid in Eindhoven, wereldburger geworden in Rotterdam. Sinds 2006 ben ik terug op zandgrond, maar dan in Overveen, bij Haarlem. Mijn volwassen dochters staan stevig op eigen benen; met mijn man deel ik de liefde voor het schrijven en het maken van fietstochten. Samen zijn we peetouders van Nelly (2000) uit Ecuador.

In Tilburg ben ik opgeleid tot journalist. Ik haalde in 1985 mijn diploma en werkte achtereenvolgens als bedrijfsjournalist bij de Rotterdamse politie en als verslaggever/presentator bij Omroep Brabant in Eindhoven. In 1990 nam ik daar ontslag en ging drie maanden reizen door Latijns-Amerika.

Na terugkomst richtte ik Zegge & Schrijve op. In de naam zit de combinatie van radio maken en schrijven. De eerste jaren werkte ik freelance voor Radio West. Later kreeg het schrijven de overhand.

Zegge & Schrijve bestaat inmiddels 30 jaar. Nog steeds ben ik overtuigd  ondernemer. Ik houd van de afwisseling in mijn werk en van de uitdaging om nieuwe opdrachten tot een goed einde te brengen. In 2018 heb ik communicatiebureau Helder en Duidelijk opgericht, samen met Berend van Zeggeren. Met een team van 11 communicatieprofessionals werken we aan kleine en grote opdrachten. Mijn passie voor het schrijven en mijn ambitie voor het vertellen van een helder en duidelijk verhaal komen hier fantastisch samen.

Sinds 2015 schrijf ik levensverhalen en die geven me veel energie. Ieder levensverhaal is een mooie uitdaging. De diepgaande interviews, de vaak ontroerende anekdotes, het graven in de geschiedenis, het glimmende boek dat uiteindelijk bij de opdrachtgever ligt: het is eervol en dankbaar werk. Omdat ik mijn kennis en ervaring graag deel, geef ik schrijfcursussen en workshops. En ik treed op als coach voor mensen die dromen over een eigen boek.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact met me op.